Waarom natuursteen, waarom niet? Dit zijn de voordelen:

1. Mooi en uniek

Natuursteen is een mooi en tijdloos natuurproduct met een levendige uitstraling en een voornaam uiterlijk. De natuurlijke variatie van dit oermateriaal zorgt ervoor dat elke toepassing een uniek uiterlijk heeft.

2. Functioneel en duurzaam

Natuursteen kan tegen een stootje, is praktisch in het gebruik en duurzaam bovendien, waardoor het voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen wordt gebruikt. Gedurende de jaren wordt natuursteen mooi oud en krijgt karakter. In oude bouwwerken zijn hiervan vele fraaie voorbeelden te zien.

3. Niet Duur

De prijzen van natuursteen zijn in enkele jaren sterk gedaald. Bovendien valt het totaal van investerings- en onderhoudskosten over een aantal jaren erg gunstig uit. Dat is namelijk onderzocht bij tien typen vloerbedekkingen. Na twintig jaar bleek de natuursteen vloer zelfs voordeliger dan een normaal type parket of tapijt.

4. Makkelijk onderhoud

Het onderhoud is eenvoudig en niet bewerkelijk. Maar dan moeten de natuursteen, het onderhoudsmiddel en het gebruik wel op elkaar zijn afgestemd.

5. Individuele vormgeving

Wereldwijd wordt natuursteen al vele eeuwen gebruikt in allerlei bouwstijlen: van modern design tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Dit wordt mogelijk gemaakt door de natuurlijke kleur, het tijdloze karakter en de grote ontwerpvrijheid. Natuursteen is namelijk in vrijwel elke afmeting en vorm leverbaar, met een glanzend-dof- of gestructureerd oppervlak. Er is altijd een natuursteen die past bij uw persoonlijke smaak, stijl en budget.

6. Ruim keuze

Wereldwijd zijn er duizenden natuurstenen op de markt, met een zeer verschillend uiterlijk en eigenschappen. Een aantal dat nog dagelijks toeneemt.