Natuursteenbedrijf te Bergen op Zoom

Natuursteenbedrijf Steenhouwerij de Kort bestaat al meer dan 80 jaar met zeer ruime ervaring in alle verwerkingen van natuursteen.

In de jaren 30 begon Antonius de Kort met het handmatig hakken van dorpels achter de slagerij van zijn vader Nol. Zijn zoon Kees leerde van hem het vak en zette het voort en moderniseerde het bedrijf naar de maatstaven van toen. Op een nieuwe zelfstandige locatie wist hij het bedrijf succesvol voort te zetten met bouw- en grafwerk. Zijn zoon Toon, de kleinzoon van Antonius, leerde het vak ook in het bedrijf en zette het voort na het pensioen van vader Kees. Deze zoon heeft het bedrijf groot gemaakt door in te spelen op de bouwmarkt en goede contacten te onderhouden met vrijwel alle bouwbedrijven in de regio. Hierdoor werd Steenhouwerij de Kort een begrip in de bouwwereld.

Zijn zoon Kees, de kleinzoon van Kees de Kort, kwam in het bedrijf na een opleiding gevolgd te hebben in België op een steenhouwerschool en veel ervaring opgedaan te hebben in diverse steenhouwerijen in heel Nederland. Dankzij deze kennis zag hij meer mogelijkheden met natuursteen. Het assortiment werd uitgebreid met aanrechtbladen, openhaarden, tuinmeubilair, massieve wastafels, exclusieve gedenkmonumenten etc. etc. Per 1 januari 2005 trad Toon de Kort uit het bedrijf zodat zijn zoon het zelfstandig voort kon zetten.

Al die jaren is het bedrijf een voorloper geweest op het gebied van techniek, kennis en multifunctionaliteit en zal dat in de toekomst zeker blijven.

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Abraham dee Haanstraat 6 , 4624 HX, Bergen op Zoom

Telephone:
Neem contact op
Plan My Route

Leave a Review

Your Rating

Klantvriendelijk
Deskundig
Prijs-kwaliteit
Service
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen
Captcha check failed
Dolinda Markx- Hopmans juni 17, 2018 1:45 pm
Klantvriendelijk
Deskundig
Prijs-kwaliteit
Service

Worden altijd goed geholpen en krijgen goede uitleg.

D. Hopmans december 23, 2016 2:07 pm
Klantvriendelijk
Deskundig
Prijs-kwaliteit
Service

Monument van mijn vader netjes geplaatst en afgeleverd. Goede service.

Sebas Tas mei 19, 2015 6:37 pm
Price
Location
Staff
Services
Food

Voor het monument van mijn moeder hebben jullie echt geweldig werk afgeleverd. Prachtig werk.